Vad som gjort oss som ekipage bättre

 
 
om någon sagt till mig för ett år sedan att jag skulle stå som placerad nr 2 på en tävling med Hella hade jag förmodligen skrattat och viftat bort det. men någonting har hänt, vi har blivit ett VI!
Vi har utvecklats något sjukt mycket under denna vinter tillsammans så det är sjukt, vår utvecklingskurva har gått rakt upp.
Jag tror att det har varit flera olika faktorer som har gjort att vi står där vi är idag, vi har bytt stall, ny tränare,jag har ridit andra hästar mycket..
 
Det nya stallet har gjort oss mycket. det finns alla möjligheter att lyckas, på köpet har jag fått en stallkompis som också satsar. det blir roligare att rida då, vi inspirerar och peppar varandra, vi hjälper varandra att komma ut och dessutom har Elisabeth hjälpt mig jättemycket med både Lola och Hella och som chaufför så att jag kommer iväg på grejer vilket gör väldigt mycket. Jag har dessutom folk omkring mig som tror på mig och Hella och är positiva till att vi kommer iväg, tränar och tävlar, ett glatt stall som bygger på gemenskap och att prata med varandra!
 
Jag har ridit Lola i 5månader, det har gett mig mest, innan satt ganska mycket fast på mig och Hella. Med Lola fick jag lite nytt att satsa på, lite nytt att drömma om, släppa pressen på Hella och ta tag i Lola, en som var ännu "värre" än Hella. Ett svårridet sto, ett riktigt stoigt sto. Ni kan inte gissa hur många dagar jag knappt kom runt när vi var ute i skogen utan att behöva vända eller backa. nästan varje dag så var det något nytt, men det gav mig perspektiv och hon har lärt mig galet mycket på bara några månader! Man måste verkligen känna detaljerna på henne, man måste vara tuff, konsekvent och ha en plan heeela tiden! Man måste rida med sitsen och mååste ha koll på varje kroppsdel i varje steg. som natt och dag emot Hella, så där har jag lärt mig otroligt mycket som jag tagit över på Hella, fått ny motivation och lärt mig att aldrig ge upp, ALDRIG!
 
Ny tränare är viktigt, bara tränat  3 träning än så länge med det är nog till stor del den som jag ska tacka för dem fina resultaten  på Norrköpingstävlingen, där föll många bitar på plats, nu är det galoppen som ska sättas innan jag blir nöjd helt men vafasiken den kommer, fick många bra övningar att rida hemma. helt enkelt en perfekt tränare för Hella och mig!
 
Och såklart det crew jag har bakom mig, varje dag och varje steg, Elisabeth- hästskötare och flätare, den som hjälper mig hålla nerverna i styr, hjälper mig och fixar allt på tävlingsdagen, bara att hoppa av och lämna bort hästen, eller så lastar hon av och fixar allt. även chaufför av mig och Hella hon körde till Norrköping , utan henne hade vi inte kommit iväg, vad vore jag utan henne bakom mig?
Syster som har hjälpt mig med Hella sedan vi fick henne, som rider till henne då och då, hjälper mig och tränar mig, och inte minst fotograferar mig om jag ber!
Mamma och pappa som står bakom, sponsrar så jag kan ha Hella, står bakom mig, skjutsar mig och hjälper mig!
Och såklart många fler som står bakom och hjälpt mig till den nivån jag och Hella har byggt upp oss till idag.
Hästägare,stallägare,tränare m.m
 
Det är inte lätt att vara under 18 och ha häst, det är skitjobbigt, jag måste hålla på och pussla såfort jag vill någonstans, jag kan inte åka vart jag vill och tävla eller träna eller när jag vill.... man måste se till så det passar flera andra.. jag ser fram emot den dagen jag har mitt egna körkort och BE kort då jag kan åka iväg när jag vill med hästen bakpå. När jag inte behöver fråga om skjuts hela tiden och slipper slösa på andras tid..
den dagen hoppas jag kommer snaaaaart!
 Hella första veckan hos oss.. för nästan 3år sedan!
Visa fler inlägg