Att ta över en häst..

.. som är pendantskött är svårt!
Min syster är verkligen pendant med allt som har med hästarna och stallet att göra, på ett väldigt bra sätt förståss! Men det är svårt att ta över i ett sådant ställe för man har så mycket press på sig!
Stallet är alltid perfekt lämnat, hästen och alla grejer välputsade osv. 
Men jag är så glad att jag får försöka! Men man märker vilket jobb Anna har lagt ner på allting. 
Sedan Anna åkte så har LoLa förfallit lite om jag får säga det själv, jag försöker ju rida henne 5ggr i veckan, ibland blir det färre osv. men vi har mest satsat på att lära känna varandra vilket jag tycker jag gjort riktigt bra nu, kände det idag att jag inte längre är "rädd" för att det ska uppstå obehagliga situationer med LoLa, jag har lärt känna hur hon funkar och lärt mig lösa problem snabbt, och allt detta på bara 1månad!
Hon går väl knappast perfekt med mig på ryggen och ibland blir det inte alltid som jag tänkt mig men vafasiken!
Känner att jag utvecklats så mycket på hästfronten denna månad, På Lola behöver man hela tiden vara 5steg före i tanken för att det ska gå ihop sig och man ska slippa konflikter och bråk med henne, men när det gäller då ställer hon verkligen upp!
Jag har verkligen blivit fäst vid henne under denna månad och det känns ganska tungt redan nu att behöva lämna henne till Anna igen i Mars! Menmen, vi får se hur framtiden utvecklar sig, antagligen så får jag rida henne lite ändå, hon stannar ju trots allt kvar ändå :D
 
I söndags skulle jag rida  dressyrpass på båda pluttarna, Hella gick fantastiskt och var känslig och lyhörd, något för pigg men jag kände att jag fick till det verkligen! LoLa blev det bara pannkaka med, hon satte sig verkligen på tvären och vad jag än gjorde så stretade hon eller bråkade! Backade,stagrade,bockade, listan kan göras lång, men det viktigaste är att jag vann tillslut och vi fick till lite bra ändå! Övade ganska basic med båda, skänkelviktningar,flytta bakben, serpentiner,halter, ökningar osv så de skulle få mjukas upp lite. 
Dagen innan, i lördags var jag ute på galopptur med båda två, på runt 1mil var!först Hellan sedan Lol, båda två skötte sig finfint! Lola som inte fått galoppera så mycket på evigheter blev överlyckling ocg kastade sog fram och tillbaka längst vägen, haha, så söt!
Idag red Hellas ägare Hella och sedan när jag slutat skolan vid halv fem så åkte jag ut till Lol och red henne, hon var helt otrolig idag och gick över allt utan att tjafsa,det var mest bara att hänga med, det var ju mörkt också så det var svprt att hålla koll på farliga saker för oss båda.haha så jag tror att vi fokusade lite mer på att hitta vägen :D
Nehepp, nu ska jag sova!
Vi hörs, kram<3
 
 
Visa fler inlägg